Axon

团队

Ennead Architects / Ennead Lab

Client

Project

View Neighborhood

Suspendisse et dignissim augue, nec semper tortor. Maecenas venenatis semper dolor, vel lobortis ipsum vehicula a. Integer vitae tellus dolor. Nam nec orci vitae elit facilisis maximus quis ac sapien. Nulla vel elit purus. Quisque lacinia, massa sed mollis egestas, nibh libero mattis turpis, pulvinar tincidunt nisl eros a lorem. Donec vulputate tempus nisi at venenatis. Vivamus ac consequat odio. Vestibulum aliquet convallis quam non dictum. Curabitur quis urna tincidunt, vulputate metus id, hendrerit dolor. Aliquam eleifend velit sed tortor finibus imperdiet.

Axon

Project

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum suscipit mi eget eleifend ultrices. Nullam leo nisi, luctus vel orci sed, faucibus elementum elit. Nunc sed augue ut risus imperdiet lacinia sit amet ac lorem. Pellentesque at molestie augue, non luctus lorem. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum suscipit mi eget eleifend ultrices. Nullam leo nisi, luctus vel orci sed, faucibus elementum elit. Nunc sed augue ut risus imperdiet lacinia sit amet ac lorem. Pellentesque at molestie augue, non luctus lorem. Nunc sed augue aliquet, dictum sapien non, iaculis mauris. Sed viverra at sapien in vestibulum. Etiam eget ipsum non nulla venenatis finibus at in purus. In hac habitasse platea dictumst. Maecenas aliquam vulputate erat, id consectetur arcu tristique ut. Donec vitae auctor ligula, ac tempor magna. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam quis maximus eros. Ut et est mauris. Pellentesque at urna tortor.

To respond to the local environment, the prototypes address the ever-present intensity of the sun. Careful solar orientation and the use of overhangs help to control light and reduce heat inside the homes. Interiors are also cooled by way of high ceilings that generate cross ventilation over living spaces, allowing hot air to rise. While the neighborhood is mostly out of the FEMA flood zone, the prototypes are designed to comply with requirements for the worst case condition and are raised two feet above the ground. In order to create a diverse and vibrant neighborhood, prototypes employ variation through a kit of parts that promote security, community and character.

Due to their compact plans, the prototypes focus on maximizing livable area through efficient space planning. Large, open living and dining spaces adjacent to shaded outdoor rooms help capitalize on outdoor living available in the tropical climate.

Prototypes

Split

Sp 2 Plan1
Sp 4 Interior View
Sp 3 Section Perspective


Florida Room

Fr 2 Plan1
Fr 4 Interior View
Fr 3 Section Perspective

Courtyard

Cy 2 Plan1
Cy 4 Interior View
Cy 3 Section Perspective